Profesor de etică la Universitatea din Oradea, Sorin Borza a fost numit la începutul acestei săptămâni de conducerea centrală preşedinte interimar al Partidului Mişcarea Populară Bihor, după ce Marton Attila s-a retras din funcţie.

Numirea lui Borza a provocat însă nemulţumirea multora dintre colegii acestuia din conducerea judeţeană executivă. "16 din cei 21 de membri din organizaţia executivă judeţeană am trimis o petiţie la Bucureşti împotriva acestei numiri. Domnul Borza nu s-a implicat absolut deloc în activitatea partidului, în campania electorală. Nu ştiu cum a ajuns dânsul în Consiliul Executiv Naţional (CEN) căci noi nu l-am delegat şi nu i-am cerut asta", a declarat pentru BIHOREANUL Gabriela Eler, unul dintre cei şase vicepreşedinţi ai PMP Bihor.

Potrivit acesteia, nemulţumirile faţă de Sorin Borza sunt legate de faptul că acesta le-ar fi cerut colegilor din conducerea judeţeană contribuie cu cotizaţii mai mari la PMP Bihor pentru ca Borza să-şi achite, la rându-i, cotizaţia de membru al CEN şi deplasările la Bucureşti în acest scop. "Cotizaţia aceea lunară de 1.500 de lei nu este treaba noastră. El s-a dus singur în CEN", a adăugat Eler.

Secretarul general al PMP Bihor, Alin Puşcău, confirmă nemulţumirile legate de numirea lui Sorin Borza ca interimar. "Este adevărat că filiala nu îl doreşte pe Sorin Borza. Lucrurile nu sunt încă lămurite", a afirmat acesta.

Deocamdată, PMP-iştii bihoreni nu au primit vreun răspuns de la conducerea centrală a partidului cu privire la petiţia trimisă împotriva lui Sorin Borza la cârma organizaţiei judeţene a partidului. "O persoană care nu este dorită în partid nu îl poate conduce", a declarat Gabriela Eler, arătându-se dezamăgită de evenimentele recente din cadrul PMP Bihor.

Contactat de BIHOREANUL, Sorin Borza n-a dorit să comenteze joi atitudinea colegilor de partid faţă de numirea lui la conducerea PMP Bihor şi a precizat că încă nu s-a hotărât dacă va accepta numirea. "Nu am luat încă o decizie. Momentan socotesc că nu e deloc o poziţie comodă şi că nici nu mi se face o favoare. Încrederea care mi s-a arătat de la centru e importantă, dar nu e totul. Eu vreau să construiesc, nu să distrug. Dacă nu se poate, oricum munca mea la Universitatea este mai importantă decât orice", a declarat Borza.

Chestionat şi pe tema acuzaţiilor referitoare la plata cotizaţiei de membru al Consiliului Executiv Naţional, Borza a recunoscut că a cerut sprijinul organizaţiei. "Am spus în Consiliul Executiv următorul lucru: nu sunt dispus să reprezint filiala judeţeană cu un mandat imperativ în condiţiile în care susţinerea lor e inexistentă. Nu era vorba strict de o chestiune financiară. Pe de altă parte nu sunt dispus să finanţez din bani personali un mandat imperativ în condiţiile în care mulţi oameni de acolo erau pur şi simplu dispuşi doar să vorbească, nu şi să facă ceva", a afirmat Sorin Borza.

La începutul acestui an, conferenţiarul universitar Sorin Borza, ex-preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară Bihor s-a întors după mai bine de jumătate de an, pe scena publică direct pe o funcţie de conducere la nivel naţional, fiind ales, pe 8 februarie, în funcţia de secretar executiv al Partidului Mişcarea Populară, la propunerea filialei judeţene. Apoi, Sorin Borza a fost ales şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene la cea mai recentă conferinţă judeţeană a acesteia.