Sorin Buhaş a renunţat la funcţia de director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor. "Vreau să vă informez faptul că din 26 februarie intră în vigoare demisia mea. Am demisionat din postura de director executiv al DJST Bihor, fără a mă repoziţiona pe o funcţie executivă, deci practic am părăsit instituţia", şi-a început acesta conferinţa de presă de joi.

Buhaş s-a aflat la conducerea DJST Bihor de aproape 6 ani, fiind instalat în funcţia de director executiv în anul 2009 şi susţine că este dorinţa lui "sută la sută de a pleca". "Nu există nicio presiune din acest punct de vedere. Vă daţi seama, dacă ar fi existat o presiune, aceasta nu ar fi venit acum. Eu am alte perspective însă. Sunt tot din data de 25 februarie cadru didactic la Universitatea din Oradea, la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, la departamentul de Educaţie Fizică", şi-a motivat demisia Sorin Buhaş.

Deşi cele două funcţii nu ar fi incompatibilitate, Buhaş a trebuit să aleagă una dintre ele pentru că, potrivit Codului Muncii, nu se poate munci mai mult de 12 ore pe zi, iar fiind cu normă întreagă la Universitate nu putea să-şi acopere şi activitatea de conducere de la DJST Bihor.

În mandatul de aproape 6 ani, directorul se poată lăuda cu anumite realizări, dar are şi obiective neîndeplinite. La capitolul realizări se remarcă noul sediu al Direcţiei, care acum este al DJST-ului şi nu se mai plăteşte chirie pe el, "cum s-a întâmplat înainte, încă din 1990", renovarea şi reutilarea cantinei Direcţiei, dar şi reabilitarea hotelului şi amenajarea curţii interioare a DJST.

"Pentru investiţiile făcute, trebuie să le mulţumesc încă o dată domnilor Sorin Moldovan şi Emilian Pavel, pentru că, cel puţin din punctul de vedere al poziţiei de orădeni, şi-au onorat poziţiile avute la minister", a precizat Sorin Buhaş.

La capitolul nerealizări, Buhaş a trecut faptul că nu s-a reuşit transferul taberelor nefuncţionale, aflate în conservare, de la Roşia, Urviş şi Nucet, către  autorităţile locale. "Noi am făcut toate demersurile pentru a le preda consiliilor locale. Le-am trimis adresă, acestea şi-au făcut treaba şi sunt consilii care au emis hotărâri pentru a le prelua, dar din păcate nu a mai apărut hotărârea de Guvern necesară", a precizat conducătorul Direcţiei.

În ceea ce priveşte activităţile sportive, Sorin Buhaş a precizat, cu modestie, că "în această perioadă au fost organizate, în medie, peste 100 de acţiuni pe an, ceea ce este destul de bine".

Până la numirea unui nou director executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret în baza unui concurs, interimatul la şefia instituţiei îl va asigura Agota Bokor, directorul executiv adjunct.