Prima conferinţă de presă organizată de către nou-constituita Direcţie Judeţeană pentru Tineret şi Sport Bihor i-a adus împreună, la aceeşi masă, pe Sorin Buhaş, director executiv, şi Manuel Seleş, director executiv adjunct, amândoi numiţi interimari până la organizarea concursului de titularizare.

Noua instituţie creată va subordona activităţile sportive şi de tineret din judeţul Bihor, inspectorii de specialitate Mirela Casetti şi Iosif Korodi fiind responsabili de sport, în timp ce Daniela Băltăţescu şi Ciprian Gavra de tineret.

Conducerea comună a celor două domenii de activitate din Bihor va avea avantajul de a putea administra în comun şi în folosul tinerilor bazele sportive şi de agrement, în baza unor programe pe care le vor alcătui în comun.

"Fundamental nu s-a schimbat nimic, doar că activitatea sportivă şi de tineret va fi mai bine coordonată. În această situaţie, cluburile sportive vor putea să beneficieze de taberele de la Şuncuiuş şi Bărcuţa pentru cantonamentele de pregătire", a declarat Sorin Buhaş, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

În plus, cheltuielile de administrare vor scădea, numărul total al angajaţilor urmând să fie redus. Chiar dacă inspectorii de specialitate privind activitatea de tineret îşi vor desfăşura activitatea în sediul de pe strada Mihai Eminescu, în perspectivă şi aceştia îşi vor muta locul de muncă la sediul de pe strada Poieniţei.

Taberelele de la Nucet, Roşia şi Urviş vor fi închise, iar personalul administrativ concediat, urmând ca acestea să fie trecute în subordinea consiliilor locale.