Primarul suspendat al Capitalei va fi eliberat din Arestul Capitalei şi plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive, edilul având interdicţie să ia legătura cu martorii şi inculpaţii din dosarul în care este acuzat de corupţie. Oprescu este obligat să poarte sistem electronic de supraveghere.
În perioada în care va sta în arest la domiciliu, Oprescu trebuie să se prezinte în faţa procurorilor şi judecătorilor ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu infractorii şi martorii din dosar şi, conform deciziei instanţei, "să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere".
Judecătorii au mai stabilit că instanţa îi poate permite lui Sorin Oprescu să părăsească imobilul în care va sta în arest, "pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale acestuia, în baza unei cereri scrise şi motivate".
Sorin Oprescu este obligat să anunţe poliţiştilor care se vor ocupa de supravegherea sa, procurorilor şi judecătorilor, situaţia de urgenţă şi motivele întemeiate când, fără permisiunea organului judiciar, părăseşte imobilul pe o durată de timp strict necesară.
După ce decizia definitivă a instanţei va fi transmisă la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, Sorin Oprescu va putea pleca la domiciliu.
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.
Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.
În 26 octombrie, procurorii DNA au anunţat extinderea cercetărilor în cazul primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, acesta fiind urmărit penal şi pentru spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat, fiind pus sechestru pe un imobil şi un teren ale edilului şi un alt imobil al partenerei de viaţă a acestuia, până la concurenţa sumei de peste 3,6 milioane lei.
(sursa: www.gandul.info)