Judecătoria Sectorului 5 a decis joi seara ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, acuzat de ameninţare şi şantaj la adresa managerului Realitatea Media, Sebastian Ghiţă, să fie cercetat în stare de libertate.

Sorin Ovidiu Vântu şi omul de afaceri Ion Ilie Cezar au fost reţinuţi miercuri seara şi şi-au petrecut noaptea în arestul poliţiei. Anchetatorii spun că Sorin Ovidiu Vîntu, dar şi Ion Ilie Cezar l-au ameninţat şi şantajat pe managerul Realitatea Media, Sebastian Ghiţă. Mai mult, potrivit comunicatului remis de Parchetul General, Vîntu "a recurs la la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie". SOV ar fi cerut de la Sebastian Ghiţă 150.000 de euro pentru a nu denunţa contractul de consultanţă şi management cu Asesoft.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a primit miercuri, la ora 20.00, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, după ce Sebastian Ghiţă a depus plângere penală, la începutul lunii împotriva lui Vîntu pentru ameninţare şi şantaj. Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă au fost audiaţi miercuri la Parchetul General.

În urma hotărârii Judecătoriei Sectorului 5, Sorin Ovidiu Vîntu va fi cercetat în libertate. Omul de afaceri a şi părăsit Judecătoria. La ieşirea din sala de judecată, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că, miercuri, când a fost audiat, i-a prezentat procurorului Marius Iacob mai multe probe, pe care acesta le-a refuzat şi a dispus reţinerea sa. El a adăugat că a prezentat aceste probe şi în faţa instanţei şi că aşteaptă decizia judecătorului în cazul său.