Sorin Ovidiu Vîntu, arestat pentru şantaj, a solicitat Judecătoriei Buftea să ia act de retragerea cererii de eliberare condiţionată, considerând că "totul este o mascaradă", însă judecătorul a dispus aducerea acestuia la instanţă luni, la ora 13.00.

În 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că i-a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro, însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro.

Banii au fost ceruţi pentru ca Ghiţă să "fie lăsat în pace" de Vîntu şi să rămână managerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TV şi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro. Ca garanţie că Ghiţă va face ce i se cere, Vîntu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru, să fie "umbra" managerului Realitatea TV, a susţinut Parchetul, situaţie confirmată de interceptările realizate de anchetatori.

În momentul în care Ion Ilie Cezar a fost prins de anchetatori cu suma de 150.000 de euro, la sediul Realitatea TV, acesta a spus că reprezintă rata de leasing pentru un elicopter, însă, potrivit contractului, această rată este de 13.000 de euro, mai spun procurorii.

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti (sediul arestului unde sunt deţinuţi cei doi find în acest sector, astfel că a atras competenţa acestei instanţe- n.r.) a respins atunci propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, iar acuzarea a făcut recurs.

În 29 aprilie, după judecarea contestaţiei procurorilor, Tribunalul Capitalei s-a pronunţat pentru arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, emiţând în acest sens un mandat pentru 29 de zile.

Tribunalul Bucureşti a apreciat, în decizia de arestare a lui Sorin Ovidiu Vîntu, că stăruinţa infracţională a acestuia sedimentează convingerea că nu are consideraţie pentru normele sociale, ci duce o luptă continuă cu legea pentru că a constatat că poate învinge.

În ziua în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat preventiv, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a cumpărat 91 la sută din Realitatea Media. În 2 mai, Ioana Vîntu, fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, anunţa oficial, într-o conferinţă de presă, că omul de afaceri Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.