Sorin Rogia, presupusul criminal al lui Radu Bogdan, tânărul găsit mort, cu capul zdrobit, pe strada Grigore Ureche din Oradea, în dimineaţa zilei de 9 noiembrie, a fost prins!

Individul a fost reţinut în cursul serii de luni în Gara de Nord de Timişoara, la un control de rutină al poliţiştilior TF, cărora li s-a părut suspect comportamentul lui.

"În cursul serii de 20 noiembrie, organele de poliţie l-au identificat pe raza municipiului Timişoara pe inculpatul Rogia Sorin Ioan, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi arestarea preventivă în lipsă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor", a anunţat, marţi dimineaţă, printr-un SMS, prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău.

Dat fiind că era cunoscut un individ deosebit de periculos, Rogia a fost ridicat cu mascaţii. El a fost adus, în cursul nopţii, în arestul Poliţiei Bihor, iar marţi dimineaţă a fost prezentat în faţa unui procuror, pentru audieri.

News.ro scrie că, din Gara de Nord din Timişoara, Rogia intenţiona să ia un tren spre Serbia, unde ar fi vrut să se refugieze.

Individul urmează să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor care a luat măsura preventivă în cazul său.

"În cadrul acestei proceduri se impune ca inculpatul să fie audiat, iar judecătorul, evaluând declaraţia acestuia, în contextul probelor administrate şi al motivelor avute în vedere la luarea măsurii, urmează să dispună asupra arestării preventive şi executării mandatului", a mai transmis Cotrău.

După cum BIHOREANUL a scris, Rogia, fiul unui cunoscut chirurg de la Spitalul Judeţean din Oradea, a dispărut de acasă în noaptea crimei, pe 9 noiembrie, apucând să se dezbrace de hainele pline de sânge şi să îşi ia cu el o pătură.

De atunci, au fost 11 zile pline pentru poliţiştii bihoreni, care au "întors pe dos" judeţul în căutarea presupusului criminal, care părea de negăsit.

Suspectul omorului, Sorin Ioan Rogia, de aceeaşi vârstă cu victima, 27 de ani, era cel mai bun prieten al lui Radu Bogdan.

În ultima perioadă au ieşit la iveală detalii interesante despre trecutul lui Rogia, care îi conturează un portret extrem de agresiv. Acesta este judecat pentru distrugeri în valoare de aproape 50.000 de euro, comise în Oradea, prin incendiere!