Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat, duminică, în timpul unei vizite în Bihor, că are "o veste bună" pentru locuitorii din Aleşd, şi anume că proiectul construirii unei şosele de centură în Aleşd va fi realizat direct de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după ce asocierea care a câştigat licitaţia şi care ar fi avut unele probleme financiare s-a retras.

"Am avut unele nelămuriri în legătură cu asocierea care a câştigat licitaţia, reprezentantă de firma Magenta. Le-am cerut acestora să vină să ne lămurească, pentru a putea ulterior semna contractul. Ei bine, dânşii n-au mai venit. N-am mai auzit nimic din partea lor", a afirmat Sorin Buşe, duminică, la finalul unei vizite de lucru pe şantierul DN76.

Ministrul nu a dorit să dea detalii despre ce fel de probleme a avut asocierea care a câştigat licitaţia, însă, după cum BIHOREANUL a mai scris, se pare că una dintre firmele asociate ar fi avut mai multe penalităţi în urma unui alt contract.

"Am hotărât că CNADNR (n.r. - actualul CNAIR) va prelua direct contractul. E un lucru mare că îşi asumă acest contract în contextul în care Compania nu a mai realizat direct o lucrare atât de complexă. Vom apela, evident, şi la consultanţi pentru ca lucrările să se desfăşoare fără probleme", a declarat Buşe.

Varianta ocolitoare a Aleşdului se va întinde pe 9,1 kilometri şi include construirea unui viaduct pe 1,6 kilometri şi a două poduri mari. Valoarea proiectului este de 133 milioane lei. Lucrările ar putea începe în primăvară.

În luna octombrie, ministrul Sorin Buşe anunţa realizarea a trei proiecte mari de infrastructură în Bihor: centura metropolitană a Oradiei, o şosea ocolitoare între Beiuş şi Ştei, precum şi o variantă ocolitoare a oraşului Aleşd.

Citeşte şi: Contractul pentru şoseaua de centură a Aleşdului, amânat de problemele firmelor care au câştigat licitaţia CNADNR