Pompierii din cadrul Staţiei Ştei s-au luptat mai bine de trei ore, sâmbătă seara, cu un incendiu izbucnit la o gospodărie din satul bihorean Dumbrăvani, comuna Bunteşti.

Potrivit unui comunicat al ISU Crişana, remis luni, când pompierii au ajuns la incendiu, focul se manifesta violent la nivelul unei anexe gospodăreşti şi la acoperiş.

"Timp de aproximativ trei ore, echipajele de pompieri militari mobilizate la faţa locului au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, generat cel mai probabil de un aparat electric (televizor) lăsat sub tensiune în dormitorul din cadrul anexei gospodăreşti", se precizează în comunicat.

În casă se aflau un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani. La sosirea pompierilor, bărbatul avea arsuri de gradul 1 la nivelul feţei, căilor respiratorii şi pavilionului urechii stângi, iar femeia la nivelul căilor respiratorii. Cei doi soţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean, unde se află şi în prezent. "Pacienţii sunt intubaţi, la secţia de Reanimare. Au arsuri la căile respiratorii, din cauza cărora nu pot respira", a explicat, luni, pentru BIHOREANUL, dr. Ioan Urda, şeful secţiei Chirurgie Plastică - Microchirurgie Reconstructivă.

Casa celor doi s-a ales cu pagube semnificative în urma incendiului. Mobilierul din dormitor şi din bucătărie a ars în întregime, alături de 60 metri pătraţi din tavanul de lemn al anexei casei, 500 kilograme grâu şi o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi din acoperiş. "Echipajele de pompieri militari au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la întregul acoperiş şi la încăperile locuinţei situate în continuarea construcţiei afectate de incendiu, salvând în acest fel bunuri de o valoare considerabilă", se mai arată în comunicatul ISU Crişana.