Rozalia Crişan, soţia fostului procuror Octavian Crişan, de la Parchetul Curţii de Apel Oradea, a fost găsită spânzurată joi după amiază, cu o sârmă, în balconul unei locuinţe.

Surse judiciare au declarat pentru BIHOREANUL că femeia, care era medic generalist şi pediatru, lucra la mai multe şcoli din Oradea şi îi spusese soţului că, după program, va trece să ia nişte lucruri lăsate la apartamentul de pe strada Mareşal Averescu pe care cei doi tocmai îl vânduseră. După câteva ore în care a văzut că nu vine, omul a pornit pe urmele ei şi a găsit-o spânzurată în balconul vechiului lor apartament.

Un echipaj al SMURD chemat de urgenţă nu a mai putut face nimic pentru victimă, aceasta find găsită în stop cardio respirator depăşit. "Femeia avea 52 de ani şi era moartă de câteva ore. Modalitatea aleasă a fost foarte dură, ea folosind o bucată de sârmă", a declarat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor Oradea.

Potrivit unor supoziţii din lumea judiciară, femeia ar fi făcut o depresie puternică pe fondul veştilor alarmiste privind amploarea crizei economice, deoarece urma să i se scadă foarte mult salariul şi în plus, se temea să nu îşi piardă locul de muncă.

Fostul procuror Octavian Crişan este un personaj controversat al justiţiei bihorene. De numele său se leagă muşamalizarea mai multor dosare penale sonore, precum cel al privatizării pe bani mărunţi a societăţii Mercur, ce deţinea un număr impresionant de spaţii comerciale în Oradea, sau cel privind frauda imobiliară de proporţii realizată în dauna municipalităţii prin intermediul fostului topograf Marin Sterian, în care procurorul i-a "albit" pe membrii Comisiei locale de fond funciar.

Cea mai cruntă relatare privind ciudăţeniile lui Crişan a aparţinut unui alt procuror controversat, Alexandru Lele, pe vremea când, suspendat din funcţie fiind, sub suspiciuni de corupţie, acesta scria la o publicaţie locală. Lele a relatat despre Octavian Crişan că ar fi fost dat dispărut de acasă şi a fost găsit, după mai multă vreme, de echipajele de jandarmi şi salvamontişti alertate, într-o pădure, unde înnoptase "vorbind cu animalele".

Anul trecut, Crişan s-a pensionat din cadrul Parchetului Curţii de Apel.