Dana-Rodica Patriciu, soţia omului de afaceri Dinu Patriciu, cere 1,15 miliarde de euro de la soţul său, sumă reprezentând jumătatea averii, estimată la 2,3 miliarde euro. Dana Patriciu susţine că soţul ei ar avea o relaţie extraconjugală şi ar fi oferit respectivei femei bunuri comune, obţinute în timpul mariajului, potrivit Gandul.info.

Judecătoria Sectorului 1 a început miercuri discuţiile în dosarul în care soţia omului de afaceri Dinu Patriciu solicită partajarea averii.

Într-un astfel de caz, persoana care solicită partajul este obligată la plata a trei la sută din suma totală precizată în cadrul acţiunii. Raportat la acest caz, soţia lui Dinu Patriciu cere scutirea de la plata a trei la sută din cele 2,3 miliarde de euro estimate ca reprezentând averea omului de afaceri.

Cererea Danei Patriciu de ajutor public judiciar al statului va fi judecată în şedinţă secretă la 13 februarie. Nici Dana Patriciu, nici soţul său nu au fost prezenţi la primul termen al procesului, care a avut loc miercuri. Următorul termen va avea loc pe 20 februarie.

Suma de 1,15 miliarde de euro a fost stabilită de avocaţii Danei Patriciu, care au estimat averea lui Dinu Patriciu la 2,3 miliarde de dolari.

În topul Capital 2012, Dinu Patriciu figurează cu o avere de 850 de milioane de euro, în clasamentul mondial Forbes 2012 apare cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, iar în clasamentul Forbes România 2011 apare cu 2,1-2,3 miliarde de euro.

(sursa: gandul.info)