După ce mai multe site-uri şi televiziuni au rostogolit în spaţiul public informaţia că profesorul Ioan Dziţac, fostul rector al Universităţii Agora, a decedat sâmbătă la două săptămâni după ce s-a vaccinat împotriva Covid, lăsând să se înţeleagă astfel că vaccinul ar fi cauza, soţia acestuia, Simona Dziţac, a reacţionat pe Facebook, dezvăluind că decesul a fost cauzat de o boală de inimă cu care se lupta de mai mulţi ani.

"Dragi prieteni, Au apărut în cursul zilei de astăzi tot felul de ştiri false în presă şi televiziune privind decesul soţului meu, Dziţac Ioan! Fac precizarea că aceste ştiri care leagă decesul soţului meu de vaccinul anti-COVID de la Pfizer SUNT FALSE! Soţul meu a fost bolnav de inimă de mulţi ani şi acesta a fost motivul pentru care a decedat! Vă rog să nu luaţi în seamă ştirile false care apar în diverse surse! Iar, celor care difuzează astfel de informaţii, vă rog să lăsaţi familia să-şi plângă necazul şi nu mai inventaţi tot felul de informaţii care să inducă lumea în eroare! Sunteţi penibili! Şi...că o completare...şi eu mă vaccinez!", este mesajul transmis duminică seară de Simona Dziţac, profesor la Universitatea din Oradea.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, vestea decesului fusese asociată de mai multe site-uri şi televiziuni cu faptul că Ioan Dziţac şi-a făcut vaccinul anti-Covid pe 21 ianuarie, pornind de la simpla postare pe Facebook acestuia, care anunţa că şi-a făcut vaccinul.

"21.01.2021: Azi m-am vaccinat la Centrul din Orăşelul Copiilor din Oradea. Organizare foarte bună, totul a fost conform programării. Floare la ureche", scria Dziţac, care a doua zi a revenit cu o actualizare a stării sale de sănătate: "22.01.2021: Totul este OK după Pfizer-BioNTech vaccin".

De altfel, zvonul a fost dezminţit inclusiv de coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, medicul Valeriu Gheorghiţă, într-o intervenţie la Digi24. "Cauza decesului a fost legată de o ruptură de aortă, practic o disecţie de aortă, care nu a avut legătură cu vaccinarea", a declarat Gheorghiţă.