A treia ediție Sounds of Oradea Festival debutează vineri, 14 iunie, la ora 20:30, în Piața Unirii. După două ediții de succes în 2022 și 2023, SO Festival 2024 reunește o suită de artiști internaționali de prim rang, care vor performa în Piața Unirii din Oradea și la Filarmonica de Stat Oradea: Angela Gheorghiu, David Giménez Carreras (directorul artistic al festivalului), Teodor Ilincăi, Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, The Prague Cello Quartet și Opera Națională din Sofia, Bulgaria.

Suntem extrem de onorați că anul acesta, Festivalul va fi deschis de Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată stea de operă din lume (New York Sun).

În istoria operei, Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu doar o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională și o inteligență dramatică și muzicală profundă, ci și o comunicatoare magnetică, care pătrunde în inimile și mințile unui spectru panoramic de audiențe.

Alături de dirijorul David Giménez Carreras, tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, Angela Gheorghiu va străluci pe scena din Piața Unirii într-un concert extraordinar, în premieră în Transilvania.

Programul SO Festival 2024 continuă sâmbătă seara de la ora 20:30, la Filarmonica de Stat, cu un spectacol inedit al celor de la The Prague Cello Quartet, care vor aduce pe scenă un repertoriu divers, de la piese clasice renumite până la compoziții contemporane inovatoare, interpretate de artiști de renume internațional.

Duminică seara, tot de la ora 20:30, Opera Națională din Sofia vă invită la un spectacol de balet plin de grație și emoție, susținut de balerini apreciați în toate colțurile lumii. Un eveniment extraordinar pentru toți iubitorii de dans și pentru cei care doresc să descopere rafinamentul baletului clasic și contemporan. O poveste captivantă care va aduce la viață coregrafii clasice și moderne, într-o experiență artistică de neuitat.

Programul festivalului

Vineri, 14 iunie 2024, ora 20.30

Piața Unirii, Oradea

Angela Gheorghiu în concert extraordinar – dirijor David Giménez Carreras, tenor Teodor Ilincăi, orchestra Filarmonicii de Stat Oradea. O seară de gală cu unele dintre cele mai spectaculoase arii și duete de operă.

Bilete aici: https://www.bilete.ro/angela-gheorghiu-in-concert-extraordinar/ și la casieria Filarmonicii de Stat Oradea.

Sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 20.30

Filarmonica de Stat Oradea, sala Enescu-Bartok

The Prague Cello Quartet – Interpretări unice ale unor piese clasice, coloane sonore, jazz, rock și pop. *SOLD OUT

Duminică, 16 iunie 2024, ora 20.30

Piața Unirii, Oradea

Spectacol de balet – Opera Națională din Sofia, Bulgaria

O seară magică de grație și emoție alături de unul din cele mai renumite ansambluri de balet din lume.

Bilete aici: https://www.bilete.ro/spectacol-de-balet-opera-nationala-din-sofia/spectacol-de-balet-opera-nationala-din-sofia-bulgaria-16-iun-2024 și la casieria Filarmonicii de Stat Oradea.

În cadrul conferinței de presă care a avut loc miercuri, 12 iunie, la Teatrul de Stat, Angela Gheorghiu a spus: „Aș spune că vocea umană este instrumentul primordial al omenirii; armonia și muzica sunt limbaje internaționale și întotdeauna când un artist face această profesie cu sinceritate, va reuși să o împărtășească în rândul publicului. Venim la Oradea cu toată inima, concertul din cadrul Sounds of Oradea este o ocazie foarte fericită din viața mea

Directorul artistic, David Giménez Carreras, a menționat că: „Suntem extrem de mândri să prezentăm cea de-a treia ediție Sounds of Oradea festival și artiștii care vor performa pe scenă anul acesta. Încă de la prima ediție, dorința a fost să ne concentrăm pe calitate și nu pe cantitate, acesta fiind și motivul pentru care anul acesta vor fi trei spectacole. Credem cu tărie că legătura care transcede este dată de calitatea actului artistic și a spectacolelor propuse.”

----------------------------------

Sounds of Oradea Festival (SO Festival) este conceput și organizat de către Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Municipiului Oradea.

Director artistic: David Giménez Carreras.

Partener instituțional: Filarmonica de Stat Oradea.

Parteneri: Mobexpert, Țiriac Auto, Raluca Mihălceanu.

Mai multe detalii:

Facebook: https://www.facebook.com/soundsoforadea

Instagram: https://www.instagram.com/soundsoforadea

E-mail: office@visitoradea.com

Website: https://soundsoforadea.com/

Oradea,

12 iunie 2024

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!