Tinerele spadasine orădene componente ale clubului CSM, pregătite de antrenorul emerit Nicolae Ille, au înregistrat evoluţii bune la întrecerile Campionatului Naţional pentru cadeţi (under 17 ani), desfăşurat la Craiova.

Concursul, desfăşurat în weekend, a reunit sportivi de la toate cluburile de profil din ţară.

La feminin, competiţia pe echipe a adunat la start nouă echipe, între care tinerele spadasine de la CSM au consemnat evoluţii remarcabile. Echipa orădeană, alcătuită din Bianca Benea, Andreea Tufan şi Anna Handlery, a reuşit să încheie pe podium şi să cucerească medaliile de bronz, aferente locului III.

În primul meci, din sferturile de finală, echipa CSM Oradea a învins cu 45-40 formaţia bucureşteană CSA Steaua, însă, în a doua dispută, din semifinale, a trebuit să se recunoască învinsă de gruparea CS Satu Mare, la capătul unui meci foarte disputat, încheiat cu scorul de 45-42 pentru sătmărence.

Ca urmare a acestei înfrângeri, sportivele orădene au evoluat apoi în finala mică, pentru medaliile de bronz, unde au dat peste LPS II Craiova. Ţi această confruntare a fost foarte disputată, dar s-a încheiat cu victoria elevelor antrenorului Nicolae Ille, cu scorul de 45-43. Concursul a fost câştigat de prima echipă a gazdelor, LPS I Craiova, care a învins în finala mare echipa CS Satu Mare cu scorul de 45-37.

La individual, reprezentanta clubului CSM Oradea, Bianca Benea a ocupat locul al VI-lea, din 34 de sportive participante. Ţi la această categorie, titlul naţional a fost cucerit tot de o reprezentantă a gazdelor, Cezara Constantin, de la LPS Craiova.