După ce şi-au efectuat prima parte a pregătirilor din vară, sportivii secţiei de Scrimă de la CSM Oradea vor participa în acest sfârşit de săptămână la Bucureşti, la prima competiţie a sezonului, Cupa Engarde, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică.

Antrenorul Nicolae Ille a deplasat la Bucureşti pentru aceste întreceri 10 sportivi, băieţi şi fete, care se vor bate pentru primele locuri. Competiţia constituie şi o repetiţie înaintea Cupei României, programate la începutul lunii octombrie.

De precizat că sportivii secţiei de scrimă de la CSM Oradea şi-au început pregătirile pentru noul sezon în primele zile ale lunii august, după care, timp de zece zile, între 4 şi 13 august, au efectuat şi un cantonament la Stâna de Vale. După această perioadă de pregătire centralizată, elevii tehnicianului Ille au continuat antrenamentele în Arena Antonio Alexe.

Pe de altă parte, majoritatea fetelor din echipa de Superligă de la CSM Oradea sunt cooptate şi la loturile naţionale, care vor continua pregătirile în această lună, alături de tehnicianul Nicolae Ille, care este şi antrenorul lotului naţional de junioare şi cadete U23.

Între acestea se află Bianca Benea, care va lua parte la Campionatul Mondial de juniori şi va începe circuitul european de cadeţi. Antrenorul emerit Nicolae Ille speră într-o reeditare a performanţei la Campionatele Europene pentru Bianca (sezonul trecut s-a situat pe locul III şi a ocupat poziţia a VI-a în clasamentul final al circuitului european de cadeţi), dar şi o clasare în primele trei în ierarhia finală a circuitului european.

O altă sportivă orădeană la lotul naţional este Claudia Năboiu, care va participa cu echipa U23 a României la competiţiile din circuitul european. De asemenea, Adela Danciu face parte din lotul naţional U23, iar din această lună, când va începe pregătirea şi lotul olimpic, are şanse să fie cooptată alături de Anamaria Brânză şi de celelalte fete din lotul României.

În fine, Lucian Ciovică, este şi el component al lotului naţional U23 şi va lua parte la circuitul european din acest sezon.

Pe plan local, Caravana Scrimei revine la Oradea, unde se va opri în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, timp de două zile, în 17 şi 18 septembrie.

De asemenea, în perioada 16-30 septembrie, lotul naţional de spadă feminin al României se va afla în pregătiri centralizate la Oradea, la Arena Antonio Alexe.