Fiind un an preolimpic, 2011 se anunţă foarte dificil şi important, în acelaşi timp, pentru spadasinii bihoreni, care speră să adune cât mai multe puncte la concursurile de Cupă Mondială, pentru a rămâne în grafic pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Tehnicianul orădean va duce în cantonament cei mai buni sportivi ai clubului, între care Arkosi Bertalan, Andrei Timoce, Andrei Radu, fraţii Tardi (Otto, Zsolt şi Zoltan), Raluca Grossman şi Adela Bodea. De asemenea, la Stâna de Vale vor mai fi luaţi şi 3 sau 4 dintre sportivii care alcătuiesc garnitura de rezerve a echipei de seniori, precum şi 2 sau 3 dintre cei mai talentaţi copii.

După cantonamentul de la Stâna de Vale, spadasinii clubului bihorean se vor întoarce la Oradea, unde îşi vor continua antrenamentele pe plan local, la Arena "Antonio Alexe" şi unde vor aborda pregătirea specifică pe planşe.

Cele patru turnee de Cupă Mondială la care vizează să participe cei mai buni spadasini orădeni în acest an sunt cele de la Haidenheim, Stockholm, Berlin şi Buienos Aires.

În funcţie de punctele obţinute la cele patru turnee, care vor debuta în luna aprilie, sportivii vor putea vedea dacă sunt aproape sau nu de calificarea la Olimpiadă. Nicolae Ille speră ca dintre elevii săi, cel puţin unul să reprezinte anul viitor Oradea la Londra.