Trimis în judecată pentru că lua şpagă de la studenţi, dar rămas profesor la Facultatea de Medicină şi Farmacie, deoarece a intrat în concediu medical şi, astfel, n-a putut fi concediat, Constantin Romanul şi-a eliberat, totuşi, locul de la catedră.

Zilele trecute, acesta a trimis conducerii Universităţii o cerere de desfacere a contractului de muncă, pe motiv că s-a pensionat. Marţi, rectorul Constantin Bungău a confirmat, pentru BIHOREANUL, că cererea a fost aprobată. Astfel, Romanul nu mai este cadru didactic al Universităţii orădene.

Fost prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Romanul, arestat la domiciliu, a fost trimis în judecată în luna septembrie, după ce pe 26 iunie a fost prins în flagrant luând şpagă de la studenţi. Ancheta procurorilor Parchetului Bihor a scos la iveală că Romanul a primit, doar în acea zi, şpagă de la cel puţin 21 de studenţi.

De altfel, după cum arată şi procurorii, devenise de notorietate între studenţi că la materiile predate de Romanul, examenele se promovau numai pe şpagă.

Citeşte mai multe detalii în articolul "Şpăgar în serie: Romanul a recunoscut că vindea examene studenţilor şi s-a ales cu încă un dosar penal!"