Majoritatea locuitorilor străzii Gabriel Bethlen din cartierul Tineretului se bucură că, după ani de așteptare, zona este în sfârșit asfaltată. Dar nu chiar toți. Un orădean care și-a construit aici o casă a ajuns spaima Direcției Tehnice, a Direcției Patrimoniu Imobiliar și a viceprimarului Marcel Dragoș însuși, după ce, de la începutul lunii mai, când pe stradă s-au înființat muncitorii și utilajele firmei angajate să pregătească și să execute asfaltarea, omul a făcut mai multe reclamații.

Bărbatul s-a plâns că prin asfaltare drumul e „tras” cu 3 metri spre poarta casei, în loc să fie dus peste o grădină vizavi de aceasta. Deși viceprimarul i-a răspuns că din poarta casei și până la drum va avea atât un trotuar, cât și un spațiu verde cu o lățime de 2 metri, așadar suficient de rezonabil, totuși nu l-a satisfăcut pe om, care s-a plâns și la Inspectoratul în Construcții, și la ITM Bihor.

Ba pentru faptul că într-o zi, pentru ca muncitorii să poată lucra, i-au mutat mașinile anume lăsate în stradă ca să-i împiedice, ba pentru că aceștia nu i-au asigurat un podeț cu balustradă peste șanțul săpat pentru sistemul de canalizare pluvială.

Dată fiind situația, nu-i exclus ca povestea să ajungă în instanță, chiar dacă, în fond, municipalitatea doar asfaltează o stradă până acum plină vara de praf și iarna de noroi, fără să încalce nicio proprietate privată...


DREPTUL LA REPLICĂ

După apariția în ediția tipărită a acestui text, localnicul respectiv s-a adresat BIHOREANULUI cu următoarele precizări, pe care le regăsiți mai jos: 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!