România a făcut un nou meci mare, dar nu s-a putut opune iureşului vicecampioanei mondiale, Spania. La Pontevedra ibericii au suferit mult în faţa unei echipe a României care a şi dominat clar primele opt minute de joc, când, spre stupefacţia tuturor, gazdele n-au reuşit să marcheze.

Mai mult, România şi-a păstrat avantajul de un gol până la 2-3 când spaniolii au revenit şi au preluat frâiele jocului: 5-3. Apoi spaniolii s-au desprins la 8-4, în ultimul sfert, dar România a revenit şi a pierdut la exact acelaşi scor cu care s-a impus în meciul tur de la Oradea, în faţa ibericilor: 9-7.

Dacă spaniolii mai au de jucat cu Serbia şi Turcia acasă, România va întâlni Serbia în deplasare şi Turcia pe teren propriu, la Oradea.

Jucătorii CSM-ului din Oradea: Negrean, Diaconu şi Kadar au început meciul ca titular, iar Alex Popoviciu a intrat pe parcursul meciului. În clasament conduce Serbia, cu 9 puncte (sârbii joacă azi cu Turcia) urmată de România şi Spania cu câte 6 puncte şi Turcia, fără niciun punct.


Spania - România 9-7 (0-1, 3-2, 3-1, 3-3)

Spania: Inaki Aguilar - Martín Lozano, Mora Belmonte, Lifante (1), Molina Rios (1), Perrone (4), Garcia Gadea (1).
Au mai jucat: Minguell, Xavier Valles (1), Ivan Gallego (1), García Rodriguez, Malarach.

România: Stoenescu - Radu, Negrean, Diaconu (2), Buşilă (1), Gerorgescu (1), Kadar;
Au mai jucat: Andrei Iosep (2), Chioveanu (1) Popoviciu, Goanţă şi Ghiban.