Un tânăr în vârstă de 24 ani din Oradea a fost reţinut luni de poliţiştii bihoreni, după ce s-a descoperit că, împreună cu un alt tânăr, de 19 ani, a furat diverse bunuri din subsolurile şi garajele orădenilor.

În vreme ce tânărul de 19 ani a fost prins săptămâna trecută, colegul lui de spargeri a fost identificat luni, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea. Numai în ultima lună, indivizii s-au ales cu o pradă totală de aproape 10.000 de lei.

În perioada 10 - 22 iunie, de pildă, cei doi ar fi pătruns într-un garaj din Oradea şi ar fi sustras diverse unelte pentru pescuit, cauzând un prejudiciu apreciat la 2.000 lei. De asemenea, în perioada 5 - 13 iunie, indivizii au escaladat gardul unei case din Oradea şi apoi pe uşa neasigurată în garajul din curte şi au furat diverse unelte, în valoare de 5.200 lei.

Pe 13 iunie, tot în Oradea, aceiaşi "actori" ar fi pătruns în boxa de la subsolul unui imobil, furând 14 cutii cu pahare de diferite forme şi dimensiuni şi sticle cu vin, şi cauzând astfel o pagubă estimată la 1.000 lei, iar în noaptea de 1 spre 2 iulie ar fi intrat prin efracţie într-o altă boxă de la parterul unui bloc din Oradea, de unde au furat două biciclete, cauzând astfel un prejudiciu de 1.650 lei.

Tânărul de 24 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi furt. Cel mai probabil, însă, el va fi cercetat în libertate, la fel ca amicul său.

"Prejudiciul a fost recuperat parţial. Poliţiştii orădeni continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat", menţionează un comunicat al Poliţiei Bihor.