Între 8 şi 11 iunie, la Oradea va avea loc al XI-lea Congres de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică, care se adresează farmacologilor, farmacologilor clinicieni, toxicologilor, specialiştilor internişti, cardiologilor şi anesteziştilor.

La eveniment şi-au anunţat participarea aproximativ 100 de specialişti, dintre care 15 din ţări europene, precum Norvegia, Germania, Suedia, Grecia sau Ungaria. De asemenea, vor fi prezenţi şi specialişti din Statele Unite ale Americii. Ceilalţi participanţi provin de la facultăţi de medicină şi farmacie din România.

Principalele subiecte care vor fi abordate la acest congres sunt legate de ultimele cercetări legate de farmacologia experimentală, farmacologia clinică şi toxicologia clinică.

Una din personalităţile marcante ale lumii academice medicale care va participa la congres este Victor Voicu, preşedintele Societăţii Române de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică şi, totodată, reputat toxicolog la nivel internaţional.

De asemenea, va fi prezent Barbu Cuparencu, cel care, în urmă cu mai bine de 40 de ani, a fondat şcoala de farmacologie fundamentală la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj. Acesta, alături de Folke Sjoqvist, profesor emerit al Institutului Carolinska Suedia, sunt preşedinţii de onoare ai congresului.

Congresul, care se va desfăşura la Hotelul Continental Forum, este organizat de Societatea Română de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică în colaborare cu Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea.