Pentru a promova energiile regenerabile şi eficienţa energetică, specialişti ai Universităţii din Oradea şi ai ONG-ului GreenWatt pentru Energie Curată vor prezenta într-un seminar cum funcţionează pompele de căldură hibride.

Intitulat "Introducerea pe scară largă a pompelor de căldură hibride", seminarul va avea loc joi, de la ora 10, în Aula Magna a Universităţii, fiind aşteptaţi în mod deosebit reprezentanţii companiilor de utilităţi, angajaţii primăriilor localităţilor cu termoficare, inginerii constructori ori arhitecţii urbanişti.

"Obiectivul declarat al acestui seminar este prezentarea unei tehnologii inovatoare de producere a energiei termice, care îmbină eficient comprimarea mecanică a vaporilor de agent frigorific cu principiul absorbţiei, obţinându-se în acest fel temperaturi ridicate ale apei şi făcându-se posibilă utilizarea cu succes a acesteia în reţelele de termoficare urbană sau în procesele tehnologice de pasteurizare a laptelui, de preparare a laptelui praf, în industria de procesare a cărnii, în industria chimică", se precizează în invitaţia lansată de Departamentul de Inginerie Energetică din cadrul Universităţii.

Totodată, seminarul îşi propune să prezinte oportunităţile de finanţare oferite de guvernul Norvegiei, dar şi piedicile pe care le au pe piaţă pompele de căldură hibride. Participarea la seminar este gratuită.