A început sezonul de scoatere la mezat a funcţiilor din deconcentrate. Şi, cum cunoştinţele de specialitate pălesc în faţa celor de familie, USL a reuşit deja să se umple de ridicol.

Tonul l-a dat PNL-ul, care l-a uns pe soţul doamnei deputat Lucia Varga mahăr la Hidroelectrica, în vreme ce junerele lui Tavi Bot a prins şi el un post baban de adjunct la ANIF în Bucureşti.

Replica PSD-ului nu s-a lăsat aşteptată. Viorel Iuhas, zootehnistul care urăşte apa, a primit ca sinecură postul de director cu investiţiile la Direcţia Ape Crişuri.

Acum, Bihorel a aflat că se coace una şi mai groasă. Directorul Corneliu Piţurcă de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, secţia Bihor, va fi schimbat, dacă pesedeilor le iese şmenul, cu Felix Buzgău, zis şi Dudu, patronul barului Famous Place de pe Vasile Alecsandri.

E drept că postul prevede ca şi calificare meseria de inginer constructor drumar, în vreme ce birtaşul are doar o diplomă de economist, luată cine ştie în ce condiţii, dar dacă partidul, care "e-n toate", se încoardă, poate pune şef pe oricine. Că doar nu studiile contează, ci cel care cotizează.