Orădenii sunt invitaţi, duminică, să descopere muzica şi dansurile tradiţionale din judeţele Arad şi Timiş în cadrul unui spectacol care va avea loc în curtea Palatului Princiar din Cetate, în organizarea Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR).

"Evenimentul face parte dintr-o serie pe care o vom organiza şi care va fi dedicată cântecelor şi tradiţiilor din diferite zone folclorice din ţară", a spus, joi, într-o conferinţă de presă Mihai Jurca, preşedintele APTOR.

Acesta a mai adăugat că Oradea a fost "reîmprospătată" în decursul ultimelor decenii de un număr important de locuitori din alte zone ale ţării şi că rolul acestor spectacole, pe lângă cel de a crea o diversitate la nivelul spectacolelor folclorice locale, este de a oferi un moment special acelor orădeni care îşi au rădăcinile în alte zone tradiţionale.

Spectacolul, care va începe la ora 19, îi va avea ca invitaţi pe Tiberiu Ceia, Felicia Stoian, Tiveriu Crişan şi Petrică şi Ramona Viţa, acompaniaţi de Ansamblul Folcloric Zărandul din Arad. Intrarea este gratuită.

Următoarele spectacole din această categorie sunt cele dedicate zonei Bucovina şi zonei Sibiului. Acestea se vor desfăşura în lunile septembrie şi octombrie.