Sala Arcadia găzduieşte, marţi seară, de la ora 19, spectacolul de poezie "Pe-un om ferice ani în şir...", organizat de Teatrul Regina Maria la împlinirea a 450 de ani de la moartea lui Michelangelo Buonarroti.

Evenimentul "Pe-un om ferice ani în şir..." cuprinde o selecţie din poezia lui Michelangelo Buonarroti, cel care, alături de Leonardo da Vinci, a fost cel mai important artist în perioada de vârf a Renaşterii italiene.

"Geniul său universal este deopotrivă oglindit de pictură, desen, sculptură şi arhitectură. A scris şi poezii, în special în genul sonetului şi madrigalului. Genialitatea lui Michelangelo reflectată în artele plastice îşi găseşte corespondenţa şi în creaţia literară. Fără a fi un literat prin definiţie şi fără a avea intenţia de a-şi publica poeziile, Buonarroti a lăsat în urmă multe compoziţii în versuri inspirate de Petrarca, aşa cum o cereau uzanţele vremii", arată, într-o informare de presă, reprezentanţii Teatrului Regina Maria.

Astfel, pe scena sălii Arcadia, orădenii vor putea asculta versurile lui Michelangelo rostite de actorul Eugen Ţugulea, cu participarea actriţei Zentania Lupşe. Muzica va fi asigurată de Florian Chelu Madeva, iar scenografia de Vioara Bara.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia teatrului, dar şi online pe biletmaster.ro, putând fi procurate şi cu o oră înainte de începerea spectacolului de la casieria Teatrului Regina Maria.

Preţul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenţii şi pensionarii îl pot achiziţiona, în schimb, cu doar 15 lei.