Valerie Cioloş, soţia premierului Dacian Cioloş, a susţinut un concert, sâmbătă seară, la Oradea, dar în total anonimat.

Sub pseudonimul Yohanna Grace, doamna Cioloş a cântat în cadrul spectacolului "Regăsindu-l pe Brâncuşi", de la Casa de Cultură a Sindicatelor, însă fără ca organizatorii să anunţe cine este de fapt artista căreia i-a aparţinut a doua parte a evenimentului. Secretul a fost ţinut la cererea artistei, care nu-şi trădează identitatea nici pe pagina ei de Facebook.

Yohanna Grace a urcat pe scenă după orchestra Liceului de Artă Oradea şi cea a Asociaţiei Muzica e Canto din Italia. Ea a cântat timp de 30 de minute, prezentându-şi în premieră albumul "Grace".

Prin acest concert, care a avut intrarea liberă, organizatorii au dorit să atragă atenţia asupra campaniei de strângere de fonduri pentru achiziţia operei "Cuminţenia pământului", campanie care oficial s-a încheiat vineri, dar conturile nu au fost încă închise.

Numai că anonimatul nu foloseşte întotdeauna, astfel că mesajul a ajuns la prea puţini orădeni: în uriaşa sală a Casei de Cultură a Sindicatelor, abia dacă s-au adunat 100 de oameni. Care nici n-au ştiut că în faţa lor cântă soţia premierului!

Valerie Cioloş a mărturisit la Digi 24 Oradea că muzica este pentru ea un prieten vechi. "Este o pasiune din copilărie, am avut ocazia să o practic de când eram mică, din adolescenţă, apoi am crescut şi odată cu studiile am lăsat-o deoparte. Încercările vieţii, am dat la un moment de greu şi a trebuit să găsesc ceva cu care să mă hrănesc şi atunci am regăsit această pasiune", a declarat Yohanna Grace.

Soţia premierului a mai spus că s-a implicat în campania de strângere de fonduri pentru achiziţia operei lui Brâncuşi pentru că artistul o face să vibreze.