Peste 30 de sportivi din ţară, dar şi din Ungaria şi Slovacia, s-au luptat, sâmbătă, la Arena Antonio Alexe, în prima ediţie a Openului Oradea la kempo, kempo K1, knock down kempo şi full contact K1.

Printre orădenii care şi-au învins adversarii se numără Bakcsy Regina, ocupanta locului I la K1 full contact şi legitimată a clubului Doyo Maya Vital, unul dintre organizatori. Alţi ocupanţi ai locului I sunt şi Sergiu Grec şi Adrian Grec, dar şi Ciprian Bălaş, sportivi ai clubului CS Kick-box bushido din Salonta, celălalt club organizator.

Seara s-a încheiat cu o gală de K1, Mixed Martial Arts şi full contact. La stilul din urmă, Radu Anton, un jucător al Sălii MMA Alexandru Lungu, a fost învins la puncte de către maghiarul Szabo Laszlo, Campion Mondial la light contact în 2010.

Tot la Antonio Alexe a avut loc duminică Cupa Lordeco la scrimă, unde au participat peste 100 de copii, pe grupele de vârstă 11 şi 13 ani, la fete şi băieţi. "Am adăugat ad-hoc şi o grupă de 15 ani pentru băieţi", a declarat Nicolae Ilea, reprezentantul CS Crişul, luni, într-o conferinţă de presă.

Oradea a fost reprezentată de CS Crişul, cu 44 de sportivi, şi de LPS Bihorul, cu 5 sportivi. Copiii de la CS Crişul au reuşit să se claseze printre primii în finale, dar niciun orădean nu a reuşit să obţină locul I.

Atât competiţia de kempo, cât şi cea de scrimă au fost organizate în colaborare cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Bihor.