Orădenii sunt invitaţi miercuri, 4 decembrie, la spectacolul caritabil "La corinde de-ţi veni, noi cu drag vă vom primi!", organizat de studenţi şi profesori de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Oradea.

Banii care se vor aduna vor fi donaţi Asociaţiei "Lumea lui Ianis", care a lansat în urmă cu un an proiectul "Casa de lângă spital", ce oferă cazare aparținătorilor sau persoanelor cu probleme oncologice care vin la Oradea pentru tratamente.

Potrivit decanului facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Karla Barth, spectacolul va fi o scenetă de teatru ce va prezenta momentul în care o familie de bihoreni de la sat primesc în casă mai mulţi colindători. Actorii vor fi studenţii de la Departamentul de Ştiinţele Educaţiei, specializările Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar şi Psihopedagogie specială.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, evenimentul va avea şi invitaţi speciali. Este vorba despre grupul coral "Ecouri", dirijor Loredana Muntean, şi grupul de colindători ai Colegiului Tehnic Vadu Crişului, coordonat de profesorul Ioan Ţinc.

"Casa lui Ianis" este un proiect unic în zona noastră, pacienţii oncologici precum şi aparţinătorii putând beneficia de cazare gratuită, acces la baie şi bucătărie, posibilitatea de a-şi spăla rufe şi găti, într-un apartament cu trei camere, care dispune în total de 7 locuri şi situat la câteva minute distanţă de Centrul Oncologic.

Evenimentul va avea loc miercuri, în 4 decembrie, de la ora 18, în sala de evenimente din ERA Shopping Park.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolulCasa speranţei: Mamă a unui băieţel cu leucemie, o orădeancă oferă cazare gratuită bolnavilor oncologici şi însoţitorilor lor