La împlinirea a 129 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu, la statuia acestuia de pe strada Independenţei, vineri, de la ora 21, va avea loc un spectacol cu titlul "Ce-ţi dorim noi ţie, dulce Românie", în cadrul căruia actorul Eugen Ţugulea va recita din lirica eminesciană. 

Evenimentul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu Revista de cultură Familia.

Spectacolul este organizat la 151 de ani de la publicarea poeziei "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie" în revista Familia şi este inclus în lista manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Potrivit organizatorilor, vor participa şi câştigătorii concursului literar de eseuri "Ce-ţi dorim noi ţie, dulce Românie", elevii Horea Sebastian Dobai, Adela Cipleu, Rebeca Tătar, Alexandra Molnar, Gabriela Anamaria Ciorba şi Denisa Şerfezi. "Veţi avea ocazia să-i ascultaţi pe adolescenţii de azi, vorbind despre România de ieri, de azi şi de mâine", au transmis organizatorii.

De asemenea, la statuia poetului se vor depune buchete şi jerbe de flori.

În caz de vreme nefavorabilă spectacolul va avea loc la Filarmonica de Stat.