Pentru o seară, publicul orădean va intra într-o lume a fantasticului, a incredibilului şi a magiei. Căci, pentru prima oară, trei tineri bihoreni au pus la cale un spectacol de iluzionism dedicat tuturor, din care nu vor lipsi surprizele şi trucurile inedite sau periculoase.

IMG_0782_1.jpgEduard Maliţa, cel mai tânăr magician profesionist din România şi Bianca Oniţa, asistenta lui, au participat la numeroase spectacole şi concursuri, unde au interpretat numerele exersate luni întregi. Aşa cum spune şi numele lor, "Perfect Duo", cei doi au vrut să atingă perfecţiunea, aşa că l-au cooptat şi pe Todini, pe numele său Vasile Todincă, un iluzionist de numai 15 ani, care practică trucuri de magie close-up.

Astfel, spectacolul pregătit pentru luni,"Perfect Magic Show", este unul complex. Show-ul se va desfăşura de la ora 18, pe scena Teatrului Arcadia, şi va fi deschis de către Eduard, cu numărul "Vagabond Act", truc cu care a câştigat marele premiu în acest an la Festivalul "Corodini" din Ungaria.

"Un vagabond descoperă magia învăţând dintr-o carte magică găsită la gunoi. Începe să facă să apară şi să dispară sticle, cărţi, evantaie, iar apoi într-o secundă se transformă într-un om elegant", explică Edi "scenariul", fără să dea prea multe detalii despre restul surprizelor pregătite.

Magia va continua cu numărul Biancăi, care va face un număr de mentalism, o ramură a magiei care imită citirea gândurilor prin sugestie sau citirea limbajului corpului. Edi descrie numărul asistentei sale ca fiind unul "imposibil".

Cei doi parteneri vor fi secondaţi în spectacol de Todini care va executa numărul intitulat "Ruleta Rusească". "Trucul se face cu patru pahare şi patru suporturi. Un suport are înfipt în el un cui, iar acoperit fiind de pahare, Todini le va lovi neştiind unde este cuiul. E un truc periculos", mai spune Eduard.

După alte momente de iluzionism cu cărţi, sfori şi inele, trio-ul promite un număr surprinzător de magie, pe care nu vor să îl dezvăluie nici în ruptul capului.


VRĂJITOR CAMPION
Absolvent al şcolii de magie

În 2009, BIHOREANUL prezenta povestea lui Eduard Maliţa, care la 17 ani era deja cel mai tânăr magician profesionist din România şi obţinuse premii la concursuri în străinătate.

De atunci, Edi şi-a extins repertoriul şi a încercat trucuri din ce în ce mai dificile, dar a şi studiat la Academia de Magie, condusă de iluzionistul şi profesorul Dan Bucfing.