Un spectacol devastator ar fi putut să aibă loc, în noaptea de Revelion, într-un bloc din Oradea, de pe strada Episcop Ioan Suciu.

Pe acoperişul blocului, cineva a pregătit o cutie de artificii, iar după trecerea în anul 2022, le-a dat foc. Spectacolul colorat a fost completat însă de flăcări, deoarece cutia în care erau artificiile a luat foc, iar apoi flăcările s-au extins şi la hidroizolaţia blocului.

Pompierii Detaşamentului 2 Oradea au fost chemaţi în jurul orei 00.40 să stingă incendiul şi l-au lichidat rapid. Când ei au ajuns acolo, nu era nicio persoană pe acoperiş.

"În urma evenimentului, a ars cutia cu artificii şi s-a deteriorat o suprafaţă de circa doi metri pătraţi din hidroizolaţia acoperişului blocului", a declarat maior Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Casă devastată de foc, în Cordău

Pe de altă parte, tot în 1 ianuarie, un bihorean din satul Cordău şi-a văzut casa devastată de flăcări. În jurul orei 10.40, pompierii din Garda 1 Mai şi Detaşamentul 1 Oradea s-au deplasat de urgenţă acolo, iar când au ajuns, flăcările ardeau violent într-o cameră şi în holul locuinţei. În plus, o parte dintre ele au ajuns şi la acoperiş.

"Forţele de intervenţie au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, timp de aproximativ 40 de minute, reuşind să localizeze şi să lichideze incendiul în limitele găsite şi să împiedice propagarea acestuia la celelalte încăperi şi la întregul acoperiş, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă", a precizat Roşca.

Flăcările au afectat mobilierul de lemn dintr-o cameră şi din holul casei, patru uşi din lemn, două ferestre şi circa patru metri pătraţi acoperiş.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o sobă de teracotă supraîncălzită.