Patru voleibaliste de la CSU ASE Bucureşti şi CSU UVT Timişoara au dat joi startul turneului de beachvolley care se va desfăşura în următoarele zile în Piaţa Unirii din Oradea. Meciurile vor începe dimineaţa şi se vor întinde pe tot parcursul zilei, până spre miezul nopţii.

Turneu în Piaţa Unirii

Evenimentul a început după ora 9, când echipele, arbitrii şi organizatorii s-au adunat la şedinţa tehnică.

"Oradea Beachvolleyball Tournament este o competiţie organizată în cadrul Campionatului Naţional de volei pe plajă. Este cea de-a patra competiţie din cadrul campionatului de anul acesta. Este un turneu acreditat de Federaţia Europeană şi Internaţională de volei, pentru că jucătorii care participă în aceste zile vor primi puncte care sunt valabile pe plan internaţional. Semifinalele şi finalele sunt programate duminică", a explicat BIHOREANULUI preşedintele Academiei de volei Oradea şi al Comisiei Naţionale de volei pe plajă şi zăpadă din cadrul federaţiei, Paul Szabo-Alexi (foto).

Potrivit acestuia, de joi până duminică, pe terenul cu nisip amenajat în Piaţa Unirii vor concura 16 echipe la feminin şi tot atâtea la masculin.

"În total, la masculin, s-au înscris 23 de echipe. 12 sunt deja pe tabloul principal, iar celelalte 11 se vor lupta pentru a ajunge între cele patru locuri rămase pe tabloul principal. Meciurile lor se vor desfăşura la Liceul cu Program Sportiv Bihorul", a mai spus preşedintele.

Sistemul de joc pe tabloul principal este cu dublă eliminare. Asta înseamnă că orice echipă poate să piardă un meci fără să fie scoasă din competiție, cel de-al doilea fiind decisiv pentru sportivi.

Meciuri până noaptea

Echipele care au deschis seria jocurilor au fost cele de fete de la CSU ASE Bucureşti şi CSU UVT Timişoara.

La feminin vor mai juca, joi, şi CSU Oradea, CSM Timişoara, CSM Constanţa, CS Universitatea Cluj, CS Oţelul Roşu, CS Politehnica Timişoara, CS Reşiţa şi Ştiinţa Bucureşti.

La turneu vor concura şi trei echipe străine: două din Republica Moldova şi una din Liban. 

Meciurile se vor desfășura de joi până sâmbătă între orele 9 şi 23 (existând probabilitatea unui decalaj) şi sâmbătă între orele 10 şi 18.

Terenul de joc cu nisip a fost amenajat în Piaţa Unirii, lângă intrarea pe strada Vasile Alecsandri, unde au fost amplasate şi tribune.

Accesul spectatorilor este liber.

Pe timpul serii zona va fi luminată.

Oradea Beachvolleyball Tournament este organizat Academia de Volei Oradea şi EcoSport, în co-organizare cu Prima Residence şi Visit Oradea, evenimentul desfăşurându-se sub egida Federaţiei Române de Volei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!