Zeci de elevi de la mai multe școli din Oradea și Aleșd au participat la spectacolul caritabil organizat de Colegiul Pedagogic „Iosif Vulcan”, în Aula Magna a Universităţii. Aceștia au strâns bani pentru Fundația Mihai Neșu, care asigură tratamente pentru mai mulți copii cu dizabilități neuromotorii.

Evenimentul a cuprins scenete, recitaluri de colinde și dansuri tradiționale bihorene. Intrarea la eveniment a fost 15 lei pentru părinți, 10 lei pentru elevi și 5 lei pentru copiii care au participat la momentele artistice.

La spectacol au fost prezenți elevi ai Colegiului Național Iosif Vulcan (organizator), Colegiului Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, Școlii Gimnaziale Oltea Doamna și Liceului Ortodox Roman Ciorogariu.

Fostul fotbalist Mihai Neșu nu a putut fi prezent la spectacol deoarece este plecat la București, din partea asociației au fost prezente însă managerul Iulia Băcăran și sora lui Mihăiţă, Daniela.

Printre cele mai aplaudate momente ale spectacolului caritabil a fost sceneta „Viflaimul", care povesteşte călătoria celor trei magi și întâlnirea cu pruncul sfânt, interpretată de 16 elevi de la Colegiul Iosif Vulcan, coordonați de Irina Dem.

Spectatorii i-au lăudat și pe copiii de la Colegiul Roman Ciorogariu, care au cântat colindele „Hoi la” și „Am pornit la colindat”, coordonaţi de Corina Ionescu, și pe adolescenții din corul Liceului Ortodox, conduşi de Ștefan Lakatoș, care au interpretat colindele bizantine „Domnului Doamne” și „Pe cărarea șerpuită”.

Cel mai energic moment a fost cel al Ansamblului „Datina” din Aleșd, care a dansat bihorenește în fața spectatorilor.

La final, directoarea Colegiului Național Iosif Vulcan, Simona Martin, i-a înmânat Iuliei Bălăcan plicul cu toții bani strânși din vânzarea biletelor. „Am reușit să strângem 5.300 lei, care se adaugă banilor pe care i-au strâns copiii în urma vânzării mai multor obiecte hand-made făcute de ei și banilor proveniţi din donații care s-au făcut la eveniment”, a spus directoarea pentru BIHOREANUL.