În ciuda faptului că anunţul era postat de câteva zile la Barou, doar 20 de persoane, majoritatea avocaţi, s-au strâns vineri, la o piesă de teatru, jucată de actori orădeni, cu scopul de a strânge bani pentru un coleg al avocaţilor, care recent a suferit un accident vascular cerebral, iar recuperarea îi este foarte dificilă.

Spectacolul "Hai să facem sex", avându-i ca protagonişti pe actorii Andrian Locovei şi Anca Rusu, adaptat şi regizat de Elvira Rîmbu, s-a desfăşurat începând cu ora 15 în sala festivă a Baroului Bihor, iar, între alţii, la el au luat parte decanul Baroului, Cristian Domocoş, şi soţia sa, Carmen Domocoş, vicepreşedinta Tribunalului Bihor, dar şi avocaţi precum Paşcu Balaci, Florina Faur sau parlamentarul Ioan Cupşa, şi el avocat, respectiv membri ai Cenaclului literar Barbu Ştefănescu Delavrancea din Baroul Bihor.

"Este vorba de un eveniment caritabil pentru domnul avocat Ion Verdeşi, care, la 42 de ani, a suferit, în urmă cu 3 luni, un accident vascular cerebral", a declarat BIHOREANULUI actorul Andrian Locovei, prieten cu Verdeşi şi totodată iniţiatorul evenimentului, în colaborare cu avocatul Szabo Sandor şi Baroul Bihor.

Piesa vorbeşte despre condiţiile umane, despre fuga după bani, despre ambiţii, despre oamenii care omit să se concentreze pe lucrurile care contează cu adevărat, ca sufletul, cuvintele frumoase, florile sau plimbările prin parc. "Este o piesă ce tratează condiţia umană", a precizat Locovei.

"Ion Verteş are nevoie de o mână mică de ajutor din partea colegilor avocaţi şi de o mână mare din partea lui Dumnezeu. Iar prin apelul pe care l-am făcut colegilor săi din Barou, ne-am gândit să strângem nişte bani pe care să-i donăm pentru un tratament, să-l ajutăm cu ceva. Cred că în momente de genul ăsta ar trebui să fim unii lângă alţii şi să ne ajutăm la greu", a mai spus Locovei.