Actorii orădeni vor fi prezenți pe scenele celei de-a 34-a ediții a Festivalului Național de Teatru. Printre producțiile teatrale selectate în ediția din acest an a FNT se numără „Rabbit Hole”, un spectacol al Teatrului Regina Maria, și „Zeițe de categoria B”, un spectacol realizat în colaborare cu teatrul orădean, în care joacă și actrița Ioana Dragos Gajdó. 

Reprezentațiile vor fi date în acest weekend, „Zeițe de categoria B” urmând să fie jucat pe scena Teatrelli, în timp ce „Rabbit Hole” - pe scena Sălii Studio a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

Potrivit unui comunicat trimis vineri de Teatrul Regina Maria și semnat de secretarul artistic Ramona Nemeș, această participare la Festivalul Național de Teatru marchează cea de-a treia prezență a TRM în ultimii patru ani, după spectacolele „Vinegar Tom” (2022), „Moștenirea norocului” și „Trei femei înalte” (2021).

Ediția 2024 a festivalului este curatoriată Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu. 

Producția „Rabbit Hole” a Teatrului Regina Maria, cu un text semnat de dramaturgul David Lindsay-Abaire și în regia lui Vlad Cristache, a avut premiera în luna aprilie 2024. Este o dramă psihologică profundă, care explorează tema pierderii și modul în care oamenii fac față durerii și suferinței. Spectacolul oferă o viziune sensibilă și emoționantă asupra procesului de vindecare, evidențiind curajul și puterea interioară necesare pentru a depăși momentele dificile. 

Cel de-al doilea spectacol, „Zeițe de categoria B”, este o creație semnată de Alexandra Felseghi, care îmbină o idee originală, cu regia lui Andrei Măjeri. „Zeițe de categoria B” este o colaborare între creart / Teatrelli, Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Teatrul „Regina Maria” din Oradea și Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, iar din distribuție fac parte actrițele Ioana Dragos Gajdó, Elena Ivanca și Silvia Luca. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!