Primul weekend de spectacole în aer liber din cadrul Toamnei Orădene 2013 a început cu un show al ansamblului Aztlan din Mexic.

Deşi trecută în program, parada mexicanilor anunţată pe strada pietonală de la ora 18 nu s-a mai desfăşurat. În schimb, o oră mai târziu, în faţa teatrului, câţiva membri ai ansamblului au făcut o demonstraţie cu cântece şi dans, invitându-i astfel pe trecători la concertele care aveau să înceapă în jurul orei 20, pe scena amplasată în Piaţa Ferdinand.

Primul pe scenă a urcat David Bryan, care a cântat pentru destul de puţini spectatori, majoritatea celor prezenţi la acea oră la locul evenimentelor preferând să stea la terasele amenajate în Piaţă şi să guste din mici, frigărui, bere ori vin fiert.

Bryan a fost urmat de ansamblul Aztlan care le-a arătat din nou orădenilor, care deja se adunaseră în număr mai mare, costumele, dansurile şi muzica specifică mexicană. Tot sâmbătă seară, actorul Răzvan Vicoveanu, prezentatorul concertelor, i-a introdus în scenă pe Anca Căuş, orădeanca de la "Românii au talent", iar mai apoi pe Ştefan Stan, câştigătorul concursului "Vocea României".

Prima seară de spectacole a Toamnei Orădene a fost, însă, destul de "îngheţată". În ciuda eforturilor artiştilor invitaţi, spectatorii n-au prea făcut atmosferă, până şi aplauzele auzindu-se doar răzleţ.

Duminică, de la ora 19, pe scena din Piaţa Ferdinand vor urca EMStreet, Dancs AnnaMaria, Natalia Selegean şi Celia.