Orădenii care nu au văzut încă spectacolul "Scripcarul pe acoperiş", a cărui premieră din toamna lui 2011 a marcat întoarcerea actorilor orădeni în clădirea Teatrului, pot să stea liniştiţi.

Managerul Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că spectacolul va fi reluat şi în această stagiune, prima reprezentaţie fiind programată miercuri, de la ora 18, la Sala Mare. Fiind un spectacol extrem de dorit de publicul orădean, biletele au fost epuizate cu cel puţin o săptămână înainte. "Este un succes rarisim. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată acest lucru şi nici teatrului în care lucrez", a declarat Daniel Vulcu.

Tocmai datorită cererii, Teatrul a cumpărat drepturile de autor şi pentru anul 2013, urmând ca producţia să fie pusă în scenă şi în cea de-a doua parte a stagiunii actuale.

"Îl vom relua din ianuarie 2013 şi se va juca o dată sau chiar de două ori pe lună", a declarat directorul artistic al Trupei Iosif Vulcan, Victoria Balint, care a explicat că spectacolul nu poate fi jucat mai des şi din cauza faptului că implică 80 de actori, dansatori şi muzicieni de la trupele teatrului orădean, Ansamblul Crişana şi formaţia Klezmer, iar programele artiştilor se suprapun uneori.

Mai mult, Daniel Vulcu a anunţat că Teatrul intenţionează să plece în turneu cu "Scripcarul pe acoperiş", intenţionând să-l joace în oraşe precum Bucureşti, Cluj şi Timişoara. De asemenea, anul viitor reprezentanţii Teatrului Regina Maria vor încerca obţinerea unei finanţări din partea Institutului Cultural Român şi Ministerului Culturii pentru ca spectacolul să poată fi jucat şi în Israel.

Musicalul "Scripcarul pe acoperiş" a fost jucat de fiecare dată cu sala arhiplină la Teatrul Regina Maria, povestea evreului Tevye şi a familiei lui pusă în scenă de actorii orădeni stârnind recenzii pozitive şi fiind nominalizată la numeroase premii. Principalele nominalizări sunt cele la Premiile UNITER: Ioana Dragoş-Gajdo, pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, şi Vioara Bara, pentru cea mai bună scenografie.