Actorii orădeni joacă, marţi, 6 mai, de la ora 19, spectacolul "La Iunion, birjar!", regizat de Daniel Vulcu, pe scena Teatrul Regina Maria.

Reprezentanţia va avea loc în cadrul Festivalului Comediei Româneşti (FESTCO2014), la care teatrul orădean participă din nou după mai bine de 10 ani. "Din motive pur financiare organizatorii au decis ca mai multe spectacole să se joace acasă şi nu la Bucureşti", a precizat directorul artistic al trupei "Iosif Vulcan", Victoria Balint.

În următoarea perioadă, spectacolele Teatrului Regina Maria vor fi prezente în mai multe festivaluri naţionale. Pe 11 mai, trupa "Arcadia" merge la Arad pentru a juca "Scufiţa Roşie" la Festivalul EuroMarionete, iar apoi, pe 15 mai, tot la Arad, trupa "Iosif Vulcan" va juca "Leonce şi Lena" în Festivalul Internaţional de Teatru Nou.

Păpuşanii de la Arcadia vor prezenta pe 30 mai, la Timişoara, spectacolul "Hansel şi Gretel" în Festivalul Teatrului Merlin, iar pe 2 mai, actorii de la "Iosif Vulcan" merg la Ploieşti a Festivalul de Teatru Toma Caragiu, tot cu "Leonce şi Lena".

Pe 9 iunie, Teatrul Regina Maria va fi prezent la Festivalul Multicultural "Fără bariere" de la Satu Mare cu spectacolul "A douăsprezecea noapte", de William Shakespeare şi, în fine, pe 18 octombrie, la Festivalul "Mari regizori ai scenei româneşti" din Petroşani cu "Leonce şi Lena", regizat de Mihai Măniuţiu.