Uraganul Irene, despre care se preconizează că ar putea fi unul foarte periculos, va ajunge duminică pe coasta de Est a SUA, lovind probabil şi New York-ul. Motiv pentru care autorităţile se pregătesc pentru ce-i mai rău, evacuând spitalele şi azilele.

Primarul din New York a ordonat joi seară evacuarea mai multor spitale şi aziluri, cerându-le locuitorilor să facă provizii de produse de primă necesitate, înainte ca uraganul Irene să ajungă, duminică, pe coasta de est a Statelor Unite, relatează AFP.

Precizând că uraganul poate fi "foarte periculos", Michael Bloomberg a declarat că nu exclude evacuarea unor zone vulnerabile din Brooklyn, Queens, Staten Island şi sudul Manhattanului. El a precizat că decizia, care ar putea afecta circa 200.000 de persoane, va fi luată sâmbătă dimineaţă.

Bloomberg a afirmat că, dacă viteza vântului va creşte, transportul public va fi întrerupt la sfârşitul săptămânii.

"Să ne pregătim pentru ce e mai rău şi să sperăm la ce e mai bine", a spus el, ordonând evacuarea, în 24 de ore, a spitalelor şi azilurilor din zonele de coastă expuse uraganului.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a decretat stare de urgenţă, pentru a permite coordonarea cât mai eficientă a serviciilor de urgenţă. Şi în statul vecin New Jersey autorităţile au ordonat evacuarea a sute de mii de persoane în zona Cap May.