Managerul Spitalului CFR Oradea, dr. Marius Chipurici, a anunţat, marţi, printr-un comunicat, că unitatea a trecut, oficial, din subordinea Ministerului Transporturilor, la Ministerul Sănătăţii.

"Având în vedere Ordonanţa de Urgenţă nr. 8 / 2013, vă comunicăm faptul că Spitalul Clinic CF Oradea a trecut din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Ministerului Sănătăţii. În acelaşi timp CASMTC (Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor Construcţiilor şi Turismului - n.r.) s-a desfiinţat, iar din data da 29.04.2013 Spitalul Clinic CF Oradea are contracte cu C.A.S. Bihor", arată comunicatul, care mai informează că, în acest context, Spitalul Clinic CF Oradea furnizează servicii medicale populaţiei la fel ca până acum.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Guvernul a hotărât, în luna februarie, transferul a 13 unităţi sanitare cu paturi din subordinea Ministerului Transporturilor, între care şi spitalul CFR din Oradea, în subordinea Ministerului Sănătăţii, precum şi desfiinţarea CASMTC şi preluarea activităţii acesteia de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Într-un raport prezentat în faţa presei în luna martie, managerul Marius Chipurici a precizat că unitatea orădeană are 154 de angajaţi (dintre care 34 în secţia externă din municipiul Satu Mare), iar în cursul anului trecut a înregistrat 4.600 de internări şi externări, având 131 paturi şi 30.800 de zile de spitalizare (adică o durată medie a spitalizării de 7,6 zile / pat). "Cu un indice de complexitate a cazurilor rezolvate de 1,02, suntem pe primul loc în ţară între spitalele Ministerului Transporturilor", declara, la acea vreme, managerul.

Citiţi mai multe pe această temă, în articolul "Şefii Spitalului CFR se tem pentru soarta lor"