Primăria Oradea a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că doctorul Petrişor Cismaş-Pruteanu a fost numit în funcţia de manager interimar al Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie, prin dispoziţia primarului Ilie Bolojan. "Acesta îl înlocuieşte în funcţie pe domnul Vâlceanu Narcis. Numirea domnului Cismaş Petrişor se face pe o perioadă de maxim 6 luni, până la revocarea sa prin dispoziţie a primarului municipiului Oradea sau până la ocuparea prin concurs a postului de manager al Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea", se arată în comunicat.

Narcis Vâlceanu, fost manager intermar al Spitalului, a fost demis din funcţie la jumătatea lunii septembrie, după ce Prefectura Bihor a anunţat că a atacat în contenciosul administrativ la Tribunalul Bihor, dispoziţia prin care primarul Ilie Bolojan i-a numit pe managerii celor patru spitale preluate de municipalitate. Deşi a doua zi edilul şef a dat o nouă dispoziţie, prin care i-a numit înapoi pe directorii demişi, Vâlceanu a renunţat să revină pe post, sătul de circul care s-a iscat în jurul managerilor de spitale.

Cismaş-Pruteanu a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Timişoara, este doctor în medicină, specializarea Fiziologie, şi conferenţiar universitar.

Decizia primarului Ilie Bolojan vine la doar o zi după ce Consiliul Local Oradea şi-a dat, joi, acordul de principiu pentru desfiinţarea spitalului, secţiile acestuia urmând să treacă în cadrul Spitalului Municipal Gavril Curteanu.

Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie a trecut în subordinea Primăriei în luna iulie, odată cu alte trei spitale din oraş: Spitalul Municipal, Spitalul de Obstetrică Ginecologie şi Spitalul de Pneumoftizilogie.