Situaţie gravă şi fără precedent la Focşani, unde Spitalul Judeţean este un nou focar de coronavirus.

Ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la posturile de televiziune naţionale, că managerul Constantin Mândrilă nu este de găsit. Infectat cu Covid-19, Mândrilă a fugit cu laptopul de la birou şi s-a ascuns într-un hotel!

"​La Focşani, avem mai multe focare mici care tind să conflueze. E vorba de o transmitere comunitară extinsă, un nucleu de la Spitalul Militar, în care 35 de cadre medicale sunt afectate, am avut la Jandarmerie, la ISU personal afectat şi la Spitalul Judeţean. La Spitalul Judeţean avem inclusiv managerul depistat pozitiv, care acum nu e de găsit. Mâine voi merge la Focşani, voi evalua situaţia şi voi lua deciziile în consecinţă. Din informaţiile prefectului din Vrancea, a plecat, a închis biroul, a luat laptopuri, documente şi stă izolat într-unul din hoteluri. Având în vedere situaţia medicală, cât şi managerială, vom avea un alt management la nivelul Spitalului Judeţean Focşani", a declarat ministrul Sănătăţii.

Tătaru a precizat că ancheta epidemiologică din Foşcani a fost scăpată de sub control. "În momentul în care pacienţi pozitivi sunt în izolări pe la domicilii, hoteluri, în contextul în care nu am dat în acest moment decizia ca cei asimptomatici sau cu simptome uşoare să fie la domiciliu sau în diverse locuri... Ei trebuie să fie internaţi pentru a fi supravegheaţi. E un focar în extensie, trebuie să izolăm acest focar, trebuie să izolăm focarele mici, trebuie să identificăm contacţii", a mai spus ministrul.

G4media.ro scrie că, în 2005, Constantin Mândrilă a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a furat conserve de carne din Rezerva de stat destinate victimelor indundaţiilor pe când era secretarul Prefecturii Vrancea. În ciuda condamnării pentru furt, el a fost instalat de Marian Oprişan în funcţie şi a rămas neschimbat la conducerea spitalului din 2012.