Portalurile wowbiz.ro şi realitatea.net au publicat, joi, materialele "Donaţia făcută de Mihai Neşu Spitalului de Recuperare Băile Felix putrezeşte în curtea instituţiei", respectiv "Scandalos! Un spital din Băile Felix şi-a bătut joc de donaţia lui Mihai Neşu" în care arată că, deşi fotbalistul orădean a donat unităţii medicale încă din primăvară gazon sintetic, porţi de fotbal şi panouri de baschet, acestea sunt păstrate în cutii în curtea instituţiei.

Sursele citate susţin că donaţiile nu ar fi folosite din cauza "unor neînţelegeri între directorul administrativ şi directorul medical". "Mihai e foarte supărat din această cauză. Spera ca lucrarea să fie gata înainte să vină iarna, chiar dacă asta însemna oricum că până la primăvară să nu poată fi folosită", a declarat pentru presa centrală un apropiat de-al lui Neşu.

În replică, Spitalul de Recuperare Băile Felix a transmis tot joi un comunicat de presă, semnat de managerul Ramona Nicoleta Suciu, în care susţine că donaţia primită în 5 aprilie din partea lui Mihai Neşu nu este folosită din motive birocratice.

"Dorim să precizăm că legislaţia incidentă (Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare) impune obligaţia încheierii unui contract de sponsorizare în formă scrisă. Acesta este necesar pentru efectuarea înregistrărilor contabile specifice instituţiilor publice cu privire la patrimoniu. Am solicitat în mai multe rânduri să procedăm la semnarea contractului de sponsorizare, dar din motive necunoscute nouă aceste demersuri au rămas fără rezultat", se arată în comunicatul spitalului.

Unitatea medicală mai precizează că articolele, aduse la spital de firma Artimex Sport, au fost însoţite doar de un aviz de valoare 0 emis de aceeaşi firmă.

Pe de altă parte, reprezentanţii spitalului au ţinut să facă şi o corectură, arătând că gazonul menţionat în articole nu a fost donat de fostul fotbalist, ci de Clubul Rotary, iar pentru acesta există un contract de sponorizare. Aşadar, Neşu a trimis unităţii medicale două porţi de fotbal şi panouri de baschet.

"Urmează ca după întocmirea formalităţilor impuse de legislaţie să se materializeze şi acest aspect (montarea donaţiilor, n.r.). Până atunci, obiectele primite vor fi în continuare depozitate în condiţii corespunzătoare în incita unităţii, la fel ca şi până acum", se mai menţionează în comunicat, încheiat cu transmiterea "gândurilor bune" către Clubul Rotary, dar şi către Mihai Neşu înaintea sărbătorilor de iarnă.