La Spitalul Judeţean a fost finalizată montarea a două noi ascensoare, exterioare, dintre care unul va fi destinat Unităţii de Primire Urgenţe pentru legătura cu Secţia de Terapie Intensivă, iar celălalt pentru a asigura transportul pacienţilor pe targă.

Implicit, cele patru lifturi vechi, interioare, vor fi mai puţin solicitate, iar pacienţii şi vizitatorii se vor deplasa mai repede şi mai confortabil.

Până acum, la Judeţean au existat doar patru lifturi, insuficiente pentru deservirea activităţii, cele două ascensoare noi, în valoare de 1,5 milioane lei, fiind construite în exteriorul clădirii.

Conform managerului Spitalului Judeţean, la această unitate a fost finalizată şi modernizarea farmaciei, care nu mai fusese reabilitată de peste 20 de ani, costurile lucrărilor, de 70.000 de lei, fiind asigurate de către Primăria Oradea.

De asemenea, la Judeţean a fost amenajat încă un salon de Terapie Intensivă, crescând astfel capacitatea acestei secţii.

Alte lucrări de mare amploare au fost începute la Spitalul Judeţean pentru modernizarea corpului central al Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie (Maternitate), potrivit managerului Gheorghe Carp acestea având ca scop aducerea a două nivele la standardele UE şi urmând să fie finalizate în luna august.