Deblocarea posturilor din sănătate aduce veşti bune şi pentru medicii orădeni. Gheorghe Carp, directorul Spitalului Judeţean, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Judeţean de Urgenţă a scos la concurs posturi de medici în specializările cardiologie intervenţională, neurochirurgie, ORL, chirurgie toracică şi neonatologie.

Dacă concursul pentru postul de cardiolog a avut loc deja, cel pentru neurochirurgie se va ţine pe 29 iulie, urmând ca mai apoi să se organizeze şi pentru celelalte specializări.

"Spitalul este într-o permanentă evaluare a necesarului de personal, ca să nu fie sincopele care s-au întâmplat anii trecuţi, când din lipsă de medici sau asistente nu s-a putut funcţiona la parametri normali" a declarat Gheroghe Carp.

Şeful Spitalului Judeţean a anunţat că, odată cu angajarea de noi medici, secţia de neurochirurgie va putea face şi gardă, ceea ce în prezent nu se întâmplă, întrucât spitalul are doar doi medici neurochirurgi.

Pe de altă parte, Carp a precizat că îşi doreşte să dezvolte secţia de Oftalmologie, unde în prezent sunt trei medici. "Doi sunt tineri care au potenţial de dezvoltare", a spus directorul, precizând că încearcă să achiziţioneze aparatura necesară medicilor oftalmologi pentru intervenţii chirurgicale ce în prezent nu pot fi făcute în Oradea.

Toate aceste demersuri vin ca urmare a dorinţei conducerii Spitalului Judeţean de a consolida poziţia de spital de urgenţă a unităţii. În acest scop, Carp nu exclude desfiinţarea unor compartimente care nu au legătură cu medicina de urgenţă.

Mădălina Jugrestean