Potrivit medicului Florian Bodog, până de curând manager al spitalului, începând cu 15 iulie, pacienţii care suferă de accident vascular cerebral vor fi mutaţi la Staţionarul 1, de pe deal, de unde o secţie va pleca la Staţionarul 2, lângă Crişul. "Pregătim locul pentru secţia Medicină Internă, de la etajul 8, care va fi mutată de la Staţionarul 1 la Staţionarul 2. La etajul 8 se va muta o parte din secţia de Neurologie, pe care o preluăm de la spitalul de Psihiatrie", a explicat dr. Bodog.

El a mai afirmat că, la etajul 8 se vor afla 15 paturi pentru bolnavii care suferă de accident vascular cerebral, în stare acută, iar la staţionar 2, se vor muta alte 30 de paturi din aceeaşi secţie.

"Conform legii, secţia de acuţi, trebuie să fie lângă Terapie Intensivă, care nu există la Staţionar 2", a explicat Bodog de ce se face "separarea". "Am solicitat bani de la Ministerul Sănătăţii, pentru că e nevoie de racordare de oxigen mai bun, cu debit mai mare, pentru secţia de acuţi, de la etajul 8. Ministerul a alocat bani pentru o linie de monitorizare care e încă în licitaţie, cu 15 monitoare şi staţie centrală", a mai spus fostul manager.

Conform lui Bodog, până la finalizarea mutărilor, internările bolnavilor cu accidente vasculare se vor face atât la Spitalul Clinic de Psihiatrie, cât şi la Staţionar 1.