Bihorenii care deţin carduri electronice de sănătate private au posibilitatea să le prezinte începând de joi şi medicilor de la Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal "Gavril Curteanu". „Spitalele beneficiază gratutit de această dotare. Prin folosirea acestui card vom avea acces la toată istoria medicală a pacientului, ceea ce este foarte important, mai ales în cazul celor care ajung în urgenţă", a declarat dr. Florian Bodog, directorul Spitalului Judeţean.

sistem card de sanatate 04.JPGImplementarea cardului este benefică atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi, deoarece asigură transferul informaţiilor digitale în fişa electronică a pacientului, se econoseşte timp, iar astfel antecedentele medicale ale bolnavului, precum bolile cronice sau alergiile, sunt cunoscute mult mai repede. Astfel, cresc şi şansele de supravieţuire ale pacientului. „Acest sistem îl vor avea în scurt timp o mare parte dintre medicii de familie", crede managerul Spitalului Judeţean.

Medicul Florian Bodog a mai afitmat că, săptămâna următoare, acest cititor de card va fi implementat gratuit şi la Spitalul de Pneumoftiziologie, la Maternitate şi la Spitalul Pelican.

Cardul electronic de sănătate privat se poate achiziţiona direct de pe siteul www.carddesanatate.ro sau www.icmed.ro ori din cabinetele medicilor de familie, costul lui variind funcţie de valabilitate: pentru un card valabil un an, orădenii trebuie să plătească 45 de lei, pentru doi ani, 72 de lei, iar pentru 3 ani - 90 de lei.

Medicii de familie vor plăti doar abonamentul la acest tip de soft, special, adică 150 de lei lunar.