Începând de miercuri, 20 mai, Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu se alătură Spitalului Judeţean, asigurând persoanelor fizice şi juridice testarea la cerere pentru diagnosticarea infectării cu coronavirus prin analiza de laborator cu aparatul Real Time PCR.

Spre deosebire de modul de lucru al Spitalului Judeţean, unde programarea se face online pe site-ul unităţii sanitare, pentru testarea efectuată de Spitalul Municipal orădenii şi companiile care doresc acest lucru trebuie să se programeze telefonic, apelând numărul 0359.803.800, interior 273, zilnic între orele 12.00 – 14.00.

Recoltarea probelor biologice se face zilnic, şapte zile din şapte, între orele 08.00 – 12.00, la ambulatorul vechii secţii de Boli Infecţioase din strada Republicii (vizavi de magazinul Crişul), iar rezultatele se eliberează în termen de 48 de ore de la recoltare, atât la ambulatoriu, cât şi prin email persoanelor care solicită acest lucru.

Costul unei testări este de 200 lei, la acelaşi nivel ca taxa percepută de Spitalul Judeţean.

Testarea o pot solicita persoanele fizice care au nevoie de internări sau de efectuarea unor investigaţii medicale în unităţi medicale din afara județului Bihor, care trebuie să facă deplasări justificate în străinătate sau care au situaţii familiale deosebite.