Elevii Şcolii Gimnaziale "Oltea Doamna" celebrează 100 de ani de istorie a unităţii lor de învăţământ, iar ziua de marţi a fost dedicată sportului în aer liber. Îmbrăcaţi în tricouri imprimate cu logo-ul centenarului, între orele 11 şi 13, şcolarii au făcut mişcare împreună cu învăţătorii şi profesorii lor.

Tot parcul a fost "ocupat" de elevi. În cele două ore, au jucat fotbal, baschet, tenis de masă sau alte sporturi de echipă, au alergat şi au făcut aerobic. Încălzirea au făcut-o pe ritmuri de zumba, un antrenament pe placul tuturor. 

"Scopul prioritar al activităților sportive în parc a fost stimularea spiritului de echipă și de apartenență la un colectiv unit, cu valori și principii comune, bazate pe colaborare și deschidere spre noi experiențe educative. Atmosfera energizantă a demonstrat că educația adecvată a copiilor implică și mișcare, zâmbet, socializare și spirit ludic", se arată într-un comunicat al şcolii. 

Pe lângă elevi şi profesori, la eveniment au participat şi antrenori și studenți de la Facultatea de Educație fizică și Sport, o parte dintre ei absolvenți ai acestui gimnaziu, încântați cu toții de ideea de a fi contemporani cu Centenarul Oltea.

Sărbătoarea continuă

Activităţile dedicate centenarului de la "Oltea Doamna" continuă miercuri, cu un flashmob care va avea loc la ora 11, în Piaţa Unirii, şi joi, când elevii vor planta 100 de panseluţe în curtea şcolii, şi vor juca 100 de jocuri.

Punctul culminant al sărbătorii va fi atins vineri, când invitata specială va fi scriitoarea Ana Blandiana, fostă elevă la "Oltea Doamna". De la ora 9.30, la şcoală va avea loc o ceremonie în cadrul căreia se va dezveli şi o placă comemorativă, iar de la ora 15, la Filarmonică, Ana Blandiana le va vorbi celor prezenţi.

Sărbătoarea se va încheia cu o piesă de teatru, în care vor juca elevi şi actori, şi cu un recital al Corului Filarmonicii de Stat, acompaniat de elevi de la "Oltea Doamna".