Într-una dintre cunoscutele zone turistice din Bihor se ridică un complex sportiv și turistic care va avea 20 de camere, bucătărie, sală de mese și terenuri de sport, astfel încât să poată găzdui atât turiști, cât și sportivi în cantonamente. Investiția este realizată de Consiliul Județean Bihor, care a informat marți că lucrările au depășit stadiul de 50%.

„Lucrările de construcție a Complexului sportiv și turistic Pădurea Neagră, un proiect realizat de Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, au ajuns la stadiul de 55%. Situat pe raza unității administrativ-teritoriale Aleșd, obiectivul specific al proiectului constă în realizarea unui Complex sportiv și turistic ce va deservi activitatea sportivă și competițională la nivel profesionist, precum și activități socio-culturale și de agrement pentru publicul larg”, se arată în comunicatul transmis de administrația județeană. 

Proiectul prevede construirea unei vile turistice de trei margarete, cu parter, etaj 1 și mansardă, unde se vor putea caza 42 de persoane, în 20 de camere, conform aceleiași informări. Vila turistică va avea bucătărie, sală de mese, o zonă de zi, birou administrativ, iar la parter va fi amenajată și o cameră de cazare pentru persoane cu dizabilități locomotorii, echipată cu grup sanitar propriu.

„În plus, se vor amenaja și un teren de sport multifuncțional cu dimensiunile 20x40 metri, și un teren de fotbal cu dimensiunile 90x60 metri, cu gazon sintetic. De asemenea, vor fi amenajate parcări și amenajări exterioare”, transmite CJ. 

Instituția care finanțează această investiție subliniază că ridicarea acestui complex este oportună la Pădurea Neagră, o zonă cu frumuseți naturale și o calitate sporită a aerului.

Acesta ar urma să fie astfel „un loc ideal pentru organizarea diverselor cantonamente sau eventuale campionate sportive (fotbal, baschet, handbal, tenis etc.)”. 

Investiția se ridică la 6,75 milioane de lei cu TVA. Proiectul este realizat din fondurile Consiliului Județean Bihor, în cadrul unui parteneriat cu Primăria Aleșd, care va administra complexul. 

Lucrările au început în mai 2020, iar constructorul, SC Da Vinci Construct & Proiect SRL, are termen 48 de luni să le finalizeze. 

Complexul este ridicat pe locul unei foste baze sportive lăsate în paragină. Pe de altă parte, Primăria Aleșd ar urma să amenajeze acolo în viitor un bazin de înot.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!